>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

10. Kolejka Bundesligi 21-23.10.2011

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
10. Kolejka Bundesligi

To już dziesiąta kolejka, szmat czasy minął od początku sezonu... w pewnym sensie wyklarowała nam się już czołówka. Do mistrzostwa zmierza Bayern, pół ligi walczy o cztery miejsca gwarantujące udział w Lidze Mistrzów. Powiem szczerze wszystko fajnie się ułożyło, liga jest ciekawe, wiele goli, wiele niespodzianek. Ale dziś kiedy spojrzymy na tabelę to zastanawiające jest tylko jedno: Skąd na trzecim miejscu znalazła się Borussia Dortmund ;)....:].
Zapraszam do dyskusji.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Hannover 96 - Bayern München

Dobra ostatni mój post dziś :razz:. Oczywiście w tym spotkaniu stawiam na gości, powiem szczerz że w pewnym sensie jest to podyktowane remisem w Lidze Mistrzów, myślę że Bayern w dwóch spotkaniach pod rząd w takiej formie raczej nie starci punktów. Oglądałem wczoraj mecz z Napoli i już kolejny raz widzę, że Bayern się oszczędza, remis ich zadowalał i w drugiej połowie grali już na pół gwizdka. &quot;Jestem pod dużym wrażeniem Włochów bo zagrali bardzo dobry mecz, mam nadzieje że to oni a nie MC wyjdą z grupy&quot;. Bawarczycy w końcu stracili bramkę :grin: i poważnie myślę, że wyjdzie im to na dobre bo ostatnio ich gra była strasznie nudna , strzelali swoje ale w obronie pełna asekuracja, mam nadzieję że teraz zejdzie z chłopaków choć trochę presji i pokarzą optimum. Hannover to jest ciekawa drużyna, bardzo dobrze zgrana ma kilku ciekawych piłkarzy, wielu z nich z najwyższej półki jak Ya Konan który moim zdaniem jest lepszą wersją Drogby. To samo Abdellaoue - klasowy piłkarz. Myślę, że dziś H96 zalicza się do ścisłej czołówki BL co ważne potwierdzają dobrą dyspozycje z ubiegłego sezonu. Mimo to koronnym argumentem jest starta punktów z Napoli, chciałbym zwrócić uwagę też na nierówną dyspozycję w ostatnich spotkaniach Hannoveru; między innymi wygrana z mocną Bremą, ale już remis ze słabym Augsburgiem czy ostatnio przegrana z Kolonią.

Hannover 96 - Bayern München Typ:2 Kurs:1,4 Tobet

R 28

roki1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Augsburg-Werder Bremen

Czytalem ze wszyscy po ostatniej porazce Werderu sa zasmuceni i wkurzeni dzialacze,pilkarze i kibice.Dlatego mysle ze na Augsburg wybiegna podwojnie zmotywowani.Beda chcieli wygrac za wszelka cene i beda chcieli zmazac plame na honorze.Tak mi sie wydaje.Pilkarsko to przepasc,statystycznie Werder ich lal prawie zawsze.Tutaj tez tak powinno byc.Raczej to prawie w tym meczu Augsburkowi nie pomoze.Co lepsza druzyna przyjezdzala do Augsburg to spuszczala miejscowym lanie.Augsburg jeszcze nie wygral na wlasnym obiekcie.Moze Werder nie jest mistrzem wyjazdow ale wydaje mi sie ze w tym meczu z duza mobilizacja dadza rade.

Augsburg-Werder Typ:2 Kurs:2 Bet365

Herta-Mainz

Mysle ze w tym meczu bedzie podobna sytuacja jak w meczu z Koln.Czyli szybkie rozbicie przeciwnika.Herta to dobry zespul,pierwszy mecz dal zle do myslenia o nich.Pozniej radzili sobie calkiem niezle.Maja paru dobrych szybkich technicznyych graczy.I wlasnie na gubiaca obrone Mainz to bedzie wedlug mnie gwozdz do trumny.Do tego Mainz jest pod forma dolek straszny od 8 kolejek 2 punktu.Morale zespolu po ostatniej porazce moga byc na dnie i moze sie okazac ze beda bac sie pilki.A gospodarze wrecz przeciwnie przy 70 tys kiboli i po ostatniej wtopie na pewno nie schowaja glowy w piasek.

Herta-Mainz Typ 1 Kurs:1.95 Bet365

Kaiserslautern-Freiburg

Chyba przyszedl dobry moment zeby zdobyc kolejne wazne 3 punkty dla gospodarzy.Zespul jest na pewno dobrze podbudowany po ostatniej wygranej.Do tego graja usiebie bedzie doping i duzo kibicow.A co najwazniejsze przyjezdza cienka druzyna,ktora jeszcze nie wygrala na wyjezdzie.Raz zremisowala a 3 razy w plecy.Jak dla mnie powinna byc wygrana Gospodarzy.

Kaiserslautern-Freiburg Typ:1 Kurs:2 Bet365

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
t0mson +3 Punkty (Dobra robota , tak trzymaj ;))
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ja spróbuję w inny deseń w tym spotkaniu , generalnie obie ekipy są słabe i każdy wynik może tu paść ale Lautern ma handicap w postaci własnego boiska gdzie każdemu gra się bardzo trudno więc są tutaj faworytami. Przerwa w rozgrywkach zdaję się , że im bardzo pomogła i poprawili trochę grę ale pozostaje ta fatalna obrona z Rodneyem na czele. Goście na wyjazdach grają odważnie , otwarty futbol przez co padały już wyniki hokejowe w niektórych spotkaniach z ich udziałem. W obu ekipach strzelać ma kto , tym bardziej, że obie defensywy pozwalają na wiele.
Dokładam jednak gospodarzy , mam nadzieję , że z pozytywnym skutkiem.
8/10 Lautern @2,00
OVER 2,5 @ 1,82

Z Bremą się zgodzę , powinni spokojnie ograć słabiutki Augsburg , który ostatnio szczęśliwie wygrał z Mainz po błędach arbitra. Rozpisywać się za nie będę po prostu gram na lepszych pod każdym względem.

8/10 Werder @ 2,02
8/10 Werder (AH-1) @ 2,75

Kolejny dobry typ to wydaję mi się Bayer u siebie. Schalke gra w LE a im zawsze idzie kiepsko po pucharach tym bardziej , że teraz grają na wyjeździe i w niedziele mierzą się z mocnym Bayerem.W Schalke zdaję mi się lekki bałagan się zrobił po odejściu Ragnicka więc trzeba to wykorzystać.
8/10 Bayer Leverkusen @ 2,05
8/10 Bayer Leverkusen (AH-1) @ 2,85

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Borussia - 1. FC Köln

Wyrabiam swoją normę przed weekendem bo będę miał trochę mniej czasu. Na pierwszy rzut oka w tym spotkaniu bardzo ładnie zapowiada się typ under 2,5 Dortmundu. Pewnie wielu z was oglądało wczorajsze spotkanie w Lidze Mistrzów :-:)-(. BVB gra w tej chwili kompletnie bez koncepcji na zdobywanie bramek. Dziewiętnastoletni Mario Götze odgrywa w zespole rolę Gerrarda, nikt nie jest wstanie odciążyć z funkcji przywódcy, a on ma dopiero 19 lat -faktycznie jest jednym z najlepszy piłkarzy młodego pokolenia, transfermarkt.de wycenia go na 30 mln € (30 mln u nich to jakieś 50 na rynku :]...) &lt;szok&gt;. Ale to jest dziecko jak w skaldzie był Sahin to ktoś brał na siebie grę, teraz nikt się za to nie bierz i Super Mario strzela mniej bramek, a zajmuje się czarną robotą. Poważnym osłabieniem jest brak Perisica który ma zawieszkę za czerwoną, a on strzelał bramki. Na placu boju pozostał na dobrą sprawę Lewandowski - niesamowicie chwalony... ale za co strzela głównie słabiakom: Olympiakos jest słaby, Augsburg jest słaby, SV Sandhausen też jest słabe, a to jest 6 bramek z 8 które Robert strzelił w tym sezonie... a wsparcie w przyszłym meczu dostarczą mu będący bez formy Kagawa i średnio spisujący się Großkreutz. Na papierze BVB jest na 3 miejscu w tabeli, a jak to zobaczyłem po ubiegłej kolejce to byłem bardzo zaskoczony, chociaż po punktach widać, że dziś trzecie jutro dziesiąte ;). Rywal bardzo ciężki, Kolonia jak dobrze pamiętam to też są derby regionu wiec zapowiada się ciekawa rywalizacja. W Koloni na pewno mają kim straszyć: reprezentant Niemiec Podolski, Novakovic czy nawet Peszko potrafią odciążyć własną obronę i przenieść grę na połowę rywala, a oto nam chodzi bo Borussia ma nie strzelić trzech goli. Co tu by jeszcze dodać, Zidan jest kontuzjowany, a to jest napastniki. No jakby nie patrzeć buki się pomyliły. Kurs 1,2 jest strasznie zaniżony, a 1,75 na -2,5 BVB to promocja. Przecież Kolonia to dobry zespół, prowadzony przez byłego trenera Kopenhagi - Stale Solbakken wyszedł z grupy w ubiegłym sezonie LM. FCK może i gra w kratkę, ale przecież nie można było się spodziewać, przeciętna drużyna będzie tylko wygrywać, gra na wyjeździe też nie robi im problemów bo wygrali choćby z Leverkusen i HSV. Wszystko wskazuje na to, że mój typ to pewniaczek.

Borussia Dortmund - 1. FC Köln (Poniżej/powyżej Borussia Dortmund: 2.5) Typ:poniżej Kurs:1,75 Tobet

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z nad morza :D
Dyscyplina: Pilka Nozna - Bundesliga, Niemcy
Spotkanie: Augsburg - Werder Brema
Typ: Werder Brema
Kurs: 1,95
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
vs.

Będzie to spotkanie 16 z 5 drużyną w ligowej tabeli. Znajdujący się w strefie spadkowej Augsburg zdobył jak do tej pory 7 punktów, Brema natomiast 16. Werder do piątkowego meczu przystąpi bardzo zdeterminowany. Podopieczni Thomasa Schaafa chcą zrehabilitować się swoim kibicom za ostatnie dwie porażki. Najpierw zespół z Bremy przegrał na wyjeździe 2:3 z Hannoverem 96, a w ostatniej kolejce musiał uznać na własnym stadionie wyższość Borussii Dortmund. Drużyna z Augsburga rywalizację w Bundeslidze rozpoczęła od ośmiu kolejnych meczów bez zwycięstwa. Gospodarze przystąpią do tego pojedynku podbudowani pierwszym zwycięstwem w Bundeslidze. Ostatnie i jedyne starcie w/w drużyn miało miejsce dwa lata temu w półfinale Pucharu Niemiec zakończonym zwycięstwem Werderu Brema 2-0. Augsburg nigdy w historii nie pokonał zespołu z Weserstadion.
Augsburg w piątkowym meczu zagra bez Marcela de Jonga, Paula Verhaegha, Dawdy Baha, Marcela Ndjenga, Moritza Nebela, Stephana Haina i Thomas Oehrla. Najsilniejszej jedenastki nie będzie mógł również wystawić trener Werderu. W zespole z Bremy zabraknie Sebastiana Boenischa, Mikaela Silvestre&#39;a, Tima Borowskiego i Marko Arnautovicia
Augsburg w tym sezonie jeszcze u siebie nie wyrał - dwa ramisy i dwie porazki. Werder w meczach wyjazdowych wygrał tylko raz, raz zremisowali i odniesili dwi porażki. Silniejszy skład i dużo wieksze doświadczenie w Bundeslidze powinno przechylić szale zwycięstwa na korzyśc gości

Przewidywane składy:

Augsburg: Jentzsch - Reinhardt, Möhrle, S. Langkamp, Hosogai - Callsen-Bracker, Davids - Gogia, Baier, Bellinghausen - Mölders

Werder: Wiese - Sokratis, Wolf, Naldo, Schmitz - Bargfrede - Fritz, Hunt - Marin, Rosenberg, Pizarro

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
niedziele mierzą się z mocnym Bayerem.W Schalke zdaję mi się lekki bałagan się zrobił po odejściu Ragnicka więc trzeba to wykorzystać.
Jakoś nie widziałem w tym roku jeszcze mocnego Bayeru. Sam gra przeciętnie. Renato Augusto kontuzjowany. Kiessling z Derdiyokiem na przemian grają bo żaden nie jest w optymalnej dyspozycji. Ponadto nie będąca w najwyższej formie cała defensywa. Tak więc ten mocny to trochę na wyrost.
A czy taki bałagan w Schalke to nie powiedziałbym. Dobry mecz na HSV, ostatnio wpadka z Lautern co sporym zaskoczeniem, ale indywidualnie wyglądają znacznie lepiej w przodzie. Huntelaar strzela raz za razem. Jest w niesamowitym gazie chłopak. Jurado widać, że po przyjściu Steevensa poczuł się pewniej bo ten na niego stawia, Raul zawsze groźny. Fuchs też gra dobrze. Jedynie martwić może obsada bramki bo Fahrmann nie wystapi. Tak więc po obu stronach są kłopoty w tyłach. Nie przeceniałbym tak tego Leverkusen bo narazie w tym sezonie nic ciekawego nie pokazują. I nie sądze by Schalke było w czymś gorsze.
słabiutki Augsburg , który ostatnio szczęśliwie wygrał z Mainz po błędach arbitra
Mam nadzieję, że nie mówisz o karnym, który został podyktowany dla Augsburga?
Coś sobie przypominam to była tam taka sytuacja podobna jak w meczu Koln z Hannoverem i ktoś chyba przy jednej z bramek był na offside nie ? i sędzia uznał bramke? O to Ci chodzi ?
Na placu boju pozostał na dobrą sprawę Lewandowski - niesamowicie chwalony... ale za co strzela głównie słabiakom: Olympiakos jest słaby, Augsburg jest słaby, SV Sandhausen też jest słabe, a to jest 6 bramek z 8 które Robert strzelił w tym sezonie...
Strzela źle, nie strzela też źle. Więc czego wkońcu chcecie od Roberta ? :-|
Przyjrzyjcie się jego grze w przeciągu całego spotkania. Przecież on gra teraz świetnie. Widać w nim niesamowitą pewność siebie. Mecz z Werderem np z piątku. Wychodzili 3 na 2 w kontrze. Robert na połowie przejął piłkę. W tamtym sezonie pewnie by szybko szukał partnera. Teraz poszedł na przebój i na pewności siebie oddał strzał , wywalczył tylko rożny co prawda, ale potem się okazało, że z tego rogu padł gol.
Nie ma co wyliczać komuś, że strzela słabeuszom.. Przecież on daje bardzo dużo zespołowi, walczy, pokazuje się na pozycje, rozgrywa. Jest w grze. Przyjdzie i czas, że będzie strzelał Bayernowi, Schalke itp. Co ma poradzić, że BVB narazie grała z Augsburgiem, Herthą, Mainz,HSV itp? [
reprezentant Niemiec Podolski, Novakovic czy nawet Peszko potrafią odciążyć własną obronę i przenieść grę na połowę rywala,
Zidan jest kontuzjowany, a to jest napastniki
Novakovic kontuzjowany. Peszko niby walczak, ale wiele z tego też nie wynika. Zostaje więc do upilnowania tylko albo aż Podolski. Tak sobię myślę co znaczyłaby Kolonia bez Poldiego i czy byłaby w stanie zdobywac jakieś pkt w Bundeslidze. Ostatnio dał popis w meczu z Hannoverem. Gol z wolnego, a potem akcja piękna z dziurą założoną obrońcy i strzał w długi róg. występ klasa światowa, no ale to taki pikarz.
I raczej w 2połowie meczu z Hannoverem nei było widać tego o czym mówisz czyli umiejętności odciążenia własnej obrony. Każda próba wyprowadzenia akcji do przodu to strata. Tam naprawdę poza paroma wyjątkami grają przeciętni piłkarze. A te wyjątki to Rensing, Podolski, Novakovic,Peszko i czasami Chichi ma przebłyski.
Po co wspominać o kontuzji Mohameda Zidana ?;p

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mam nadzieję, że nie mówisz o karnym, który został podyktowany dla Augsburga? Coś sobie przypominam to była tam taka sytuacja podobna jak w meczu Koln z Hannoverem i ktoś chyba przy jednej z bramek był na offside nie ? i sędzia uznał bramke? O to Ci chodzi ?
O to mi chodzi , pierwsza połowa. Co do Schalke to dla mnie oni wypadają ostatnio gorzej po prostu a niżeli Bayer , po pucharach zawsze ciężko im się grało tym bardziej w niedziele z Leverkusen , które chyba nie jest średniakiem ligi albo się nie znam. Co do Borussi to niestety ale w napadzie to po prostu słabiaki , sytuacji masa a skuteczność tragiczna. Co z tego , że Lewy gra teraz super jak pozostali są bez formy. Koln jak wypali to będzie jak z Bayerem niedawno. Novakovic ostatnio bez formy więc nie wiem czy to jakieś poważne osłabienie.
Radzę poczekać chwile i zobaczyć kto wystąpi w bramce dzisiaj w Augsburgu ...

voriax 12

voriax

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Z DALEKA
darius010 w pełni podzielam twą wizje , dla mnie 1,2 na Dortmund ,który jest bez formy to zdecydowanie pomyłka buka, dla mnie X2 w buku stacjonarnym Milenium za bodajze 3,15 , aż sie prosi o zagranie, poza 19-latkiem ,który szarpie gre do przodu nie widze sensownych argumentów za Dortmundem , a Kolonia słaba nie jest i juz nie raz urywała ptk. mocnym rywalom.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Co tu tak cicho, chłopaki dajemy, dajemy kilka zdań każdy może na pisać, fajnie jak w dziale jest jakaś dyskusja coś się dzieję, naprawdę piszcie nie jesteśmy tacy groźni i nikogo nie będziemy negować jak napisze coś, bo na prawdę mój post będzie 10, a w ubiegłym sezonie łapaliśmy regularnie dwie strony.

Ogólnie to dopiero wróciłem wiec nie miałem okazji nic napisać. W analizie BVB nie miałem złych intencji w stosunku Lewego po-porostu szukałem argumentów na poparcie mojego typu, a jako że oglądam 99% spotkań BVB to potrafiłem wymienić komu strzelił bramki z pamięci, a to że strzela słabym to jest fakt, tylko im przecież też trzeba strzelać taki Claudio Pizarro wczoraj t0msonowi zawalił kupon mimo, że miał jedną setkę i kilka dogodnych okazji. Ogólnie to czapki z głów dziś dla Roberta i całej Borussii bo wynik mnie bardzo zdziwił, naprawdę myślałem że Kolonia ogranie trochę lepiej to spotkanie, samego meczu nie oglądałem, ale obejrzę pierwszą powtórkę jaką wyczaję w programie. Tak już na koniec to mam prośbę do komentatorów jak mnie czytają; przestańcie ciągle mówić jak Lewy dobrze się zastawia bo to się stało nudne, bo opowiadacie historie Roberta w każdym spotkaniu- do chłopaków z nSportu głownie to kieruje, ale Borek też czasem potrafi truć to samo.

Auch, wenn ich nicht der große Kuba-Fan bin! Eine wirklich großartige Vorlage von ihm. Also den Ball so perfekt zu spielen grenzt wirklich an Genialität!
Znalazłem pod jednym ze skrótów :spokodfhgfh:

Na jutro to Bayern powinien dać radę, a Leverkusen - Schalke - faworyt wiadomo gospodarze, ale po ciężkim spotkaniu w Lidze Mistrzów wiec zdecydowanie No Bet.

Status
Zamknięty.