>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

10. kolejka 1. Bundesligi (29-31.10.2010r.)

Status
Zamknięty.
E 5

el-nino09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kuba nic w tym sezonie wielkiego nie pokazuje.

Oglądałem ostatnio sporo meczów Borussi i nie zgodzę się z Tobą, często Kuba był jednym z lepszych, jeśli nie najlepszym zawodnikiem na boisku. Poprawił wrzutki i pracuje często również w defensywie, na skrzydle często mają z nim problemy
Bardziej się obawiam o Kagawe i Barriosa widać już zmęczenie sezonem, a po drugie na starcie Kagawa był lekceważony, a teraz kryją go o wiele lepiej. Spójrzcie jak jest on przy piłce od razu jest przy nim dwóch zawodników, no i Lucas spuścił z tonu.

Podzielam Twoje obawy, co do Kagawy to już nawet nie chodzi o to, że zwraca się na niego większą uwagę, od kilku meczów dzieje się z nim coś niedobrego. W ostatnim meczu z Hoffenhaim miał nawet problemy z przyjęciem piłki. Upatruje w tym szansę Lewego, ostatnio zaczął grać więcej, początkowo grywał ostatnie 15 min, teraz wchodzi koło 60-65 min. Co więcej zawsze gdy wchodził był aktywny, świetnie się zastawia, naprawdę ma szanse przebić się do podstawowej 11.

Co do meczu, możemy się spodziewać praktycznie każdego wyniku, myślę że z lekkim wskazaniem na Mainz, Borussia przeżywa ostatnio jakby lekki kryzys.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Nie ukrywam, że w opisywanym spotkaniu liczę na niespodziankę, ale patrząc na formę gości jest ona możliwa.

vs

TSG 1899 Hoffenheim - Hannover 96
Hannover lub remis ⛔⛔⛔
2.28
Unibet

Hannover DNB ⛔⛔⛔
4.35
Unibet

Spotkanie drużyn, które grają dobrze w sezonie.Po TSG można było się mniej więcej tego spodziewać bo i potencjał zespołu i forma pozwala im na zajmowanie miejsca w środku tabeli niemieckiej ligi.Co do drugiej drużyny to jest to pozytywne zaskoczenie bo z zespołu, który w poprzednim sezonie do ostatniej kolejki bronił się przed spadkiem wyrosła drużyna, która jest groźna dla wszystkich i należy się z nią liczyć, ale po kolei.Rangnick od momentu wejścia do ekstraklasy ma ustabilizowany skład, przeważnie zmiany w przerwach między rundami to korekty bądź uzupełnienia składu, które nie nie zmieniają stylu i koncepcji gry zespołu.Od kilku dobrych lat w zespole gra Obasi, Ba, Beck, Luiz Gustavo, Ibertsberger czy Salihovic i tworzą dobrą paczkę.Sezon w sezon nie muszą martwić się o spadek, grają dobrą piłkę, która pozwala na zajęcie miejsca w środku tabeli.W obecnym sezonie również radzą sobie dobrze zajmując szóste miejsce z czterema wygranymi oraz trzema remisami.Wygrywali m.in z Schalke [ co teraz tak na dobrą sprawę nie jest trudne ], St.Pauli czy Gladbach.Nie wątpliwie największym zagrożeniem na dzień dzisiejszy jest Ba, który regularnie strzela bramki i to jego defensorzy Hannoveru powinni się obawiać najbardziej.Trudno jest mi wymieniać więcej nazwisk bo drużyna bazuje na kolektywie i ciężko wymienić takiego lidera bo każdy zawodnik stara się uzupełniać co na razie procentuje.
Analogiczna sytuacja jeśli chodzi o drużynę gości, Mirko Slomka utrzymał drużynę w BL i dostał szansę na budowy zespołu na nowy sezon, na razie wydaje mi się, że jest wynik ponad stan.Również kolektyw to siła zespołu, po za dwoma nazwiskami ciężko jest kogoś wyróżnić [ w tym sensie, że wszyscy grają dobrze ].Wiadomo o jakie nazwiska chodzi - Ya Konan i Abdellaoue bo to oni w dużej mierze przyczynili się do tak wysokiej pozycji w tabeli Hannoveru.Zwycięstwa z Koln, Bremą, Lautern zapewniali właśnie ci zawodnicy.Są to najgroźniejsi zawodnicy w zespole Slomki i to też jest najgroźniejsza formacja gości.Przechodząc już do dzisiejszych zmagań to u gospodarzu zabraknie mózgu zespołu Salihovica, który pokutuje za kartki, a u gości z ważniejszych postaci to Pogateza.Spotkania w dolnych Niemczech wychodzą w miarę dobrze gościom bo na trzy spotkania zdobyli cztery punkty za każdym razem strzelając bramki.Sądzę, że dziś będzie podobnie - goście strzelą bo mają siłę ofensywną, którą opisywałem wyżej a jeśli się już to zdarzy to liczę, że wywiozą jakieś punkty z Rhein Energie Stadion.Moja propozycja na to spotkanie jest dość odważna, ale można za jakieś drobne pieniążki spróbować tego rozwiązania.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
TSG 1899 Hoffenheim - Hannover 96 ✅
Miałem już nie grać ale zdecydowałem się zagrać na koniec kolejki na Wieśniaków....
Jestem odmiennego zdania jak kolega wyżej. Zgodzić się można z tym , że Hannover jak do tej pory radzi sobie wyśmienicie kto by pomyślał o drużynie, która broniła się przed spadkiem do ostatniej kolejki , że będzie zajmowała obecnie lokatę w czołówce. Gra podopiecznych Slomki opiera się przedewszystkim na Ya Konanie i Abdellaoue jak do tej pory oni ciągneli tą drużynę a więc ofensywna w Hannoverze wygląda bardzo dobrze czego nie można powiedzieć o pozostałych formacjach. Obrona dziurawa jak ser Szwajcarski...Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z drużyna Hoffenheim, która zagra na własnym terenie co jest nie wątpliwie wielkim atutem. Jak do tej pory pokonani tylko przez Bayern. Dziś przyjeżdża Hannover drużyna , której gra opiera się na dwóch &quot;asach&quot;.Formacja defensywna Wieśniaków powinna zrobić z nimi dziś co trzeba tym bardziej , że zaczynają grać dużo lepiej a niżeli ostatnio. Przód w Hannoverze mocny jak i w Hoffenheim , pozostałe formacje zdecydowanie na korzyść Wieśniaków moim zdaniem. Decyduję się na Hoffe.

Hoffenheim
@ 1,70
bet365
4/10
FT 4-0 ????
+2,8

----------------
Runda 10 (3/1)
+8,12

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mielec/Slubice/FFO
Oglądałem ostatnio sporo meczów Borussi i nie zgodzę się z Tobą, często Kuba był jednym z lepszych, jeśli nie najlepszym zawodnikiem na boisku. Poprawił wrzutki i pracuje często również w defensywie, na skrzydle często mają z nim problemy

Podzielam Twoje obawy, co do Kagawy to już nawet nie chodzi o to, że zwraca się na niego większą uwagę, od kilku meczów dzieje się z nim coś niedobrego. W ostatnim meczu z Hoffenhaim miał nawet problemy z przyjęciem piłki. Upatruje w tym szansę Lewego, ostatnio zaczął grać więcej, początkowo grywał ostatnie 15 min, teraz wchodzi koło 60-65 min. Co więcej zawsze gdy wchodził był aktywny, świetnie się zastawia, naprawdę ma szanse przebić się do podstawowej 11.

Co do meczu, możemy się spodziewać praktycznie każdego wyniku, myślę że z lekkim wskazaniem na Mainz, Borussia przeżywa ostatnio jakby lekki kryzys.
Tak jak uważałem, że Gotze jest o wiele lepszy od Kuby z całym szacunkiem. Kuba gra po prostu przeciętnie. Gotze pokazał jak się dogrywa piły, strzela i wychodzi na pozycję. BVB w szczególności w pierwszej połowie była o wiele lepsza od Mainz. W drugiej połowie troche powalczyli. Na pewno mecz wyglądałby inaczej, gdyby strzelili karnego. Ale na szczęście Romek stanął na wysokości zadania:]. Niestety kolejny słaby mecz Łukasza, zbyt łatwo dawał się objeżdżać. Jak wróci Owomoyela to zwiększy konkurencje na prawej stronie. Kolejny świetny mecz Bendera i Sahina. Ważne, że Kagawa i Barrios zagrali dzisiaj poprawnie.

E 5

el-nino09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gotze rzeczywiście zaprezentował się lepiej od Kuby i teraz Polak moze mieć problem z powrotem do składu.
Tak jak piszesz Piszczek kiepsko, karny po jego błędach, z tym że Piszczek ma mniejszą konkurencję, z tego co pamietam Owomoyela na początku sezonu również miał problemy z przeciwnikami.
Niestety może dojśc do sytuacji, że w składzie nie będziemy mieli ani jednego Polaka, szanse Lewego maleją, zwłaszcza że do gry lada moment ma wrócić Zidan, ulubieniec szkoleniowca.

Co do spotkania Hoofenhaim z Hannoverem, jak zresztą powiedział komentator, mecz oddaje to jakie drużyny mamy w czubie tabeli. Mecz 4 z 5 drużyną powinien być hitem, a był zwykłym kitem mimo 4 bramek. Pierwsza połowa to już w ogóle była na poziomie można powiedzieć naszej polskiej ekstraklasy.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Co do spotkania Hoofenhaim z Hannoverem, jak zresztą powiedział komentator, mecz oddaje to jakie drużyny mamy w czubie tabeli. Mecz 4 z 5 drużyną powinien być hitem, a był zwykłym kitem mimo 4 bramek. Pierwsza połowa to już w ogóle była na poziomie można powiedzieć naszej polskiej ekstraklasy.
Racja choć to nie jedno spotkanie w tej kolejce, które zasługuje na miano kitu. Zero akcji Hannoveru ale co się dziwić jak byli zmuszeni grać w 10 przez około 70 minut choć te czerwo na własne życzenie... W drugiej połowie wyglądało to lepiej jak Wieśniacy zaczęli strzelać.Ostatnio piłkarze nawet mają problem z trafieniem z 5m na pustą bramką w &quot; najlepszej lidze świata...&quot; myślę tutaj o Idrissou gdzie miał właśnie taką sytuacje w meczu przeciwko Kaiserslautern i kto wie jakby się potoczyło tamto spotkanie gdyby trafił... Wydaję mi się, że dni Fronzka są policzone jak i podopiecznego Schalke Magatha. Drugi mecz , który zasługuje na miano kitu to Schalke - Leverkusen choć parę akcji ciekawych było to spać mi się chciało jak to oglądałem.Magath mając takich graczy nie umie poukładać tego zespołu 10 kolejek a oni dalej nic... W przyszłym tygodniu parę drużyn z &quot;elity&quot; zagra w pucharach z pewnością tam sobie lepiej poradzą myślę tutaj o Schalke, VfB i Werderze.

Status
Zamknięty.