Witam! Jutro zaczynamy coś na co każdy z nas czekał już od dawna.
Jest to pierwsza kolejka dlatego myślę, że do tych meczów oraz wyników obstawiania należy podejść z odpowiednim dystansem i pokorą.
AS MONACO - B. LEVERKUSEN
Na wstępie chciałbym totalnie wesprzeć wszystkich idących w stronę aptekarzy. o samych drużynach powiedziane zostało dużo. Ja dodam od siebie aspekt motywacyjny. Mianowicie w moim odczuciu Monaco to najsłabsza drużyna w tej grupie i by myśleć o pierwszym czy drugim miejscu w grupie komplet punktów w spotkaniach z nimi to swego rodzaju MUST BE. Ponad to jest to pierwsza kolejka i taka wygrana daje w późniejszych meczach dozę luzu i alternatywę by przerzucić siły na ligę krajową. Możecie mówić, że to koncert życzeń ale każdy trener o zdrowych zmysłach też wychodziłby z takiego założenia. Aptekarze nie mogą i nie muszą grać tu na remis bo mają kim zaatakować i potrafią to robić co pokazali w zeszłorocznej edycji. Teraz jest to drużyna nawet lepsza z lepszym trenerem(szacun dla Samiego ale jako trener jest amatorem). Reasumując
Leverkusen @2.15
Leverkusen + over 2.5 @3.6 /wersja z bts @4.5

- Widzę tu spore value zważywszy na mocne i słabe strony obu drużyn. Pierwsza opcja wg mnie dużo pewniejsza do grania.
B.DORTMUND - ARSENAL LONDYN
Z miejsca zaznaczę, że jestem fanem Arsenalu(robię to przy każdej analizie z tą drużyną).
http://forum.bukmacherskie.com/f44/4-kolejka-fazy-grupowej-ligi-mistrzow-06-11-2013-sroda-98525.html#post3996733
Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Liga Mistrzów
Borussia Dortmund - Arsenal FC
Typ: 2
Kurs: 5.0
To będzie świetny mecz! Mam kaca i nie chce mi się rozpisywać ale chcę dodać swoje trzy grosze apropo tego spotkania. Po 1 analiza djzjee to śmiech na sali. Stutgart to kelnerzy w porównaniu z Arsenalem. Jeśli chcesz odnosić się do spotkań ligowych to lepiej przyjrzyj sie jak kanonierzy kopali Liverpool, który przwyższa vfb w każdym calu. Ponadto to spotkanie BPL było ultraważne dla obu drużyn podczas gdy to co miała zrobić Borrusia była tylko formalnością. Po 2 każdy kto podnieca się wygraną Borussi na Emirates chyba nie oglądał tego meczu. W drugiej połowie koledzy Lewego nie istnieli więc wynik nie oddaje tego co się działo w meczu. Po 3 Kanonierzy to mistrzowie comebacków na wyjazdach. Najpierw 3:0 na San Siro a rok później 3:0 na Allianz Arena więc proszę o wzięcie tego pod uwagę.
Stosunek value do kursu na bvb smieszy podczas gdy kurs na arsenal to promocja, z której trzeba skorzystać. Oczywiście typ ryzykowny do zagrania za drobne. x2 jednak już niekoniecznie
Tak pisałem przy okazji zeszłorocznego rewanżu na niemieckiej ziemi. Jak zapatruję się w tym roku na mecz tych dwóch świetnych drużyn?
Analizę rozpocznę od Arsenalu - miałem okazję oglądać ich starcie zarówno z Evertonem jak i City. Wyniki nie oddają tego co działo się na boisku. W meczu z Evertonem faktycznie Kanonierzy nie wyglądali zbyt dobrze ale nie było też takiej tragedii jak wszyscy mówią. Mecz z City z kolei to bardzo dobra gra Londyńczyków, szczególnie w środku pola. Niemniej jednak chciałbym odnieść się do nowych nabytków i zmianach jakie naniosły. Po pierwsze Sanchez - jak gościa nie trawiłem w barcelonie tak tutaj prezentuje się wręcz świetnie. Obkręcał zawodników City jak chciał a do tego pracował w obronie. Welbeck? Słupek w sytuacji sam na sam i dość przeciętny debiut. Mimo to widziałem potencjał w tym co robił + mam w oczach jego skuteczność gdy zastępował RvP na swojej nominalnej pozycji dlatego jestem dobrej myśli. Co do Chambersa to chłopak gra świetnie i z pewnością da radę w jakimś stopniu załatać dziurę po stracie Debuchy`ego.
Borusia - KONTUZJE, nie ma Reusa, Błaszczyka, Sahina i nie wiadomo co z Hummelsem. W obliczu tych strat sam Debuchy i Giroud zastąpiany przez lepszego Welbecka to mała strata bo o Walcotcie czy Gundoganie nie mówie z wiadomych przyczyn. Z racji przymusu grania Abumeyangiem od początku i Kehlem w środku Bvb jeszcze bardziej będzie starało się uwydatnić granie z kontry. Będą do tego dodatkowo zmuszeni ponieważ przewiduję iż środek pola kompletnie zdominuje drużyna z Londynu.
Mecz pytań - czyli,
Co Wenger zrobi z Ozilem? Jeśli puści go znowu na skrzydło O BIADA, wsadzi go na środek? Może być lepiej niż ostatnio. Posadzi go na ławce i wpuści Santiego czy doświadczonego Podolaka? Myślę, że to najlepsza opcja.
Wystąpi Gibbs czy Monreal? Ten drugi w meczu z City wyraźnie nie radził sobie z Navasem a teraz będzie jeszcze szybszy Abumeyang.
Czy Welbeck zdąży się lepiej zgrać z kolegami by mieć więcej sytuacji?
Pierwsze dwie poruszone kwestie są najważniejsze dlatego zanim się coś zagra lepiej poczekać do składów.
Podsumowując, skoro w tamtym roku Kanonierzy wygrali to dlaczego nie mieliby zrobić tego w tym? Obie drużyny preferują ofensywną grę dlatego spróbuję tu uderzyć w stronę goli.
Abumeyang gol @2.6
Welbeck/Sanchez gol @3.1
Co do typowań na zasadzie 1x2 najlepszą opcją wydaje mi się tu
X @3.7
EDIT MONREAL NIE GRA A CHAMBERS 50/50, najprawdopodobniej za Debuchyego zagra Bellerin co sprawia, że wynik meczy jest jeszcze wiekszą grą pytań.
INNE SPOTKANIA
Olympiakos - Atletico, nie przesadziałbym tu z hurraoptymizmem w stronę gości. Olympiakos pokazał, że nie są żadnymi ogórkami i w europejskich pucharach potrafią rywalizować. Z kolei Atletico jest po pewnych liftach w składzie a ich zeszłoroczna gra w fazach grupowych skupiała się by na wyjeździe wywieźć remis. Ponadto są po derbach i POTENCJALNYM świętowaniu dlatego podchodzę do ich formy i nastawienia z pewnym dystansem.
1X @1.8
wydaje mi się tu najlepszą opcją.
Real - Basylea,
Krótko, Real w wyraźnym dołku a gospodarze potrafią "dziobnąć" najlepszych. Basylea @21 lub X2 @6

spokojnie do pogrania w moim mniemaniu.