Już dzisiaj na Allianz Arena dojdzie do inauguracji nowego sezonu w Bundeslidze. Od razu w pierwszym meczu naprzeciw siebie staną wielcy faworyci a zarazem wrogowie w jednej osobie. Spodziewam się walki przez pełne 90minut. Bayern przygotowania do sezonu miał dośc średnie. Zespół pod wodzą
Jorgena Klinsmanna nie spisuje się tak jak by tego oczekiwali kibice. Kilku graczy złapało kontuzje. Styl gry Bawarczyków jest niezbyt dobry. Porażka w Superpucharze Niemiec z Dortmundem 1:2. Porażka z Interem u siebie 0:1. Czy ostatnie męczarnie w Pucharze Niemiec z RW Erfurt ostatecznie zakończone happy endem i wygraną 4:3. Obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski
HSV w przeciwieństwie do Bayernu mecze przedsezonowe grał z wielkim impetem i co najważniejsze wygrywał z rywalami z najwyższej półki jak Juventus 3:0 czy walcząc jak równy z równym z Realem Madryt ulegając 1:2 ale pozostawiając tam po sobie bardzo dobre wrażenie. Udało się wygrac turniej Emirates Cup. W meczu Pucharu Niemiec bez problemów pokonali Ingolstadt 3:1.
Teraz słów kilka o składach. Wśród gospodarzy szpital. W dzisiejszym meczu z różnych powodów nie zagrają
Ribéry, Toni, Demichelis, Altintop, Sagnol,Borowski i Marcell Jansen. Straty są więc olbrzymie. Klose bez formy.
Wśród gości największą stratą jest niewątpliwie sprzedaż
Rafaela van der Vaarta jednak drużyna w meczach sparingowych spisywała się dobrze już bez niego bo nie brał on udziału w Emirates Cup. Kłopoty zdrowotne mają
Romeo Castelen i Choupo-Moting jednak trener
Jol ma ich kim zastąpic.
Prawdopodobne składy
▶
BAYERN: Rensing, Lahm, Lell, van Buyten, Lucio, van Bommel, Zé Roberto, Kroos, Schweinsteiger, Klose, Podolski
▶
HSV : Rost, Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Atouba, Jarolim, de Jong, Pitroipa, Trochowski, Guerrero, Olic
Zespół HSV jest dobrze zgrany i ich gra w meczach z Realem i Juve które miałem możliwośc widziec podobała mi się. Wielką prace dla zespołu wykonuja
Olic. DObrym nabytkiem jest pozyskanie skrzydłowego z 2Bundesligi
Pitroipa gracz jest przebojowy i potrafiący grac jeden na jeden.
Ostatnie trzy mecze pomiędzy tymi zespołami na stadionie w Monachium to w poprzednim sezonie remis 1:1 a dwa wcześniejsze to zwycięstwa HSV w oby dwu przypadkach w stosunku 2:1. Zatem podsumowując słaba gra Bayernu i dobra HSV skłania mnie na taki typ

Początek meczu o 20.30.