Startuje najlepsza liga świata, jakie są Wasze przemyślenia na temat meczy? Już na starcie mamy 3 hity: Bayern-VfL, HSV-Schalke oraz Borussia-Bayer. Oby ten weekend był korzystny dla nas typujących
Potencjalne gwiazdy Bundesligi 2010-11 według "SportBilda":
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
Raul Gonzalez (Schalke Gelsenkirchen)
Michael Ballack (Bayer Leverkusen)
Simon Kjaer (VfL Wolfsburg)
Christoph Metzelder (Schalke Gelsenkirchen)
Marko Arnautović (Werder Brema)
Emanuel Pogatetz (Hannover 96)
Mario Mandzukić (Wolfsburg)
Peniel Mlapa (TSG Hoffenheim)
Igor de Camargo (Borussia Moenchengladbach)
Domagoj Vida (Bayer Leverkusen)
Nassim Ben Kalifa (Wolfsburg)
Moritz Volz (FC St. Pauli)
SOBOTA 21-08-10 15:30
Freiburg VS St Pauli![]()
![]()
Kurs:2,29 Pinnacle
Freiburg 14 drużyna ostatniego sezonu Bundesligi zmierzy się z St Pauli, które awansowało z drugiego miejsca do najlepszej ligi w Niemczech. Jak dla mnie jest to jeden z pewniejszych meczy na pierwszą kolejkę. Jeśli chodzi o przygotowania obu drużyn wyglądało to średnio, świadczą o tym sparingowe wyniki. Pierwsze mecze o stawkę pokazały , że obie drużyny nie są w zbyt dobrej formie. Freiburg wygrał skromnie 0:1 , zaś St Pauli zaskoczyło i przegrało z grającym w lidzę regionalnej Chemnitz. Myślę , że jest to doskonała okazja do dobrego rozpoczęcia sezonu dla gospodarzy i zainkasowania 3 punktów.Śledząc ostatnie rozgrywki 2 bundesligi i poczynania St Pauli uważam, że może im trochę zabraknąć do poziomu Bundesligi i wielce prawdopodobne, że zobaczymy ich pod koniec sezonu na czele po odwróceniu tabeli.
Panowie, nie chce się czepiać typu bo sam uważam, że tu paść może każdy wynik, ale trochę przesadziliście i pokolorowaliście rzeczywistość. Bądźcie bardziej rzetelni..Podpisuję się pod tym że Freiburg pokona St.Pauli, w drużynie beniaminka nie zaszły praktycznie żadne zmiany a wzmocnienia w postaci Geralda ,,Pieńka" Asamaoh to nie są wzmocnienia, podejrzewam że w tym sezonie to właśnie St.Pauli będzie czerwoną latarnią NAJLEPSZEJ LIGII ŚWIATA
Jeśli mnie wzrok nie myli, to do tej ekipy dołączyli między innymi tacy zawodnicy jak : Thomas Kessler (z FC Koeln), Carlos Zambrano (Schalke 04), Bastian Oczipka (Hansa Rostock), Moritz Volz, Fin Bartels (Hansa Rostock), Gerald Asamoah (Schalke 04) i młody Richard Sukuta-Pasu (Bayer Leverkusen); więc pisanie, że St. Pauli nie wzmocniło się przed sezonem nie jest do końca trafne. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie :]St. Pauli nic się nie wzmocniło przed sezonem