USA - GHANA
Chciałbym ,aby obie ekipy awansowały ,bo obie lubię ,ale dobrze wiem ,że jest to niemożliwe.
Ghana to jedyny reprezentant afryki na tym kontynencie. Więc mogą o coś pograć. Jest to najlepsza ekipa ze wszystkich afrykańskich drużyn. W Pucharze Afryki przegrali z Egiptem tylko 1:0.
Fazę grupową przeszli jako tako jeszcze na tym mundialu. Punkty dzięki karnym i jakoś przeszli. Nie wiem czy sędziowie będą chcieli ich przepchnąć dalej ,ale raczej nie sądzę ,bo niby czemu jak nawet nie są gospodarzem.
USA na tym turnieju gra bardzo ładnie. Podoba mi się ich gra ,z pośród wszystkich drużyn uważam ,że prezentują jedną z najpiękniejszych piłek na tym turnieju. Solidna ekipa i bardzo zgrana. Nie przegrali jeszcze ani razu na tym turnieju. D
Walczą do końca ,sędziowie nie uznali im 2 bramek. Na prawdę
USA staje się solidną reprezentacją i nie warto ich lekceważyć. Przypominam ,że oni wyeliminowali Hiszpanów w pucharze konfederacji. A Brazylii strzelili 2 bramki w finale.
Zdołali zremisować z taką Anglią 1:1 ,ze Słowenia jakoś stracili te 2 bramki ,ale NIE PODDALI SIĘ i grali do końca prawie wygrywając ten mecz 2:3. W meczu z Algierią brakowało im szczęścia i czasami grali zbyt egoistycznie nie podając do swoich kolegów w 100% sytuacjach. Ale mieli bardzo dużo okazji na zdobycie bramek.
A i jeszcze tak propo. Jakiś użytkownik przedstawił mi ciekawą historię ???? tutaj na forum.
2006 - Faza grupowa
2002 - Ćwierć finał
1998 - Faza grupowa
1994 - 1/8 finału
1990 - Faza grupowa
Więc zanosi się na to ,że teraz powinien być półfinał ???? ,może to tylko historia i jakieś głupie statystyki ,ale jak będzie to się okaże.
Awans: USA