Az Alkmar - Newcastle (Awans) Typ:1 @ 3.60

Azzzzzzzzz
Az w pierwszym meczu przegrał 4-2 moze sie to wydawac wysoki wynik ale w rzeczywistosci mecz wyglodał inaczej. Az zaczoł ten mecz z myslom aby zagrac na 0 ale dekoncetracja obronców i słaba postawa Watterousa sprawiła ze goscie stracili 2 przeciągu 20 minut 3 gole co zadziałało na nich jak zminy prysznic pozniej Az grało juz znacznie lepiej strzelili gola na 3-1 pozniej stracili na 4-1 kilka dogodnych sytłacji miał Dembele i Kovermans ale dopiero w 73 min kiedy Dembele strzelał karnego którego bramkarz obronił ale Kovermans był na miejscu. Wczoraj Az grało z Faynordem i zagrali bardzo dobry mecz i gdyby nie ogromny pech to wygrali by ten mecz bez problemu przynamniej 4 sytłacje powinny sie zakonczyc gole a było inaczej ogólnie mozna powiedziec o ogromny sczesciu Feynordu w tym meczu bo Az w obronie zagrał dobrze ale zabrakło im szczescia i skutecznosci. Z Newcastle zagrają z nozem na gardle a taka gra o ile mnie pamiec nie myli najbardziej im to wychodzi. Napewno zagrają bardzo ofensywnie maja bardzo dobrych ofensywnych graczy np Arveladze, Kovermans, Dembele, Bukchari, Cziommer, Martens, D.D Zeuw, Jenner, Steison i Schars. tył jest połaczeniem rutyny i młodosci Jaliens, Opdam, De Cler. Jedynym mankamentem jest bramkarz bo niewiem jeszcze czy wyzdrowieje do meczu młody Sinoh albo Didulica jezeli zaden z nich nie wykóruje sie do meczu to w bramce bedzie musiał stanac Watterman który chyba troszeczke wszedł w rytm meczowy bo wczoraj w meczu ligowym bronił bardzo dobrze pare gorzych sytłacji feynord i bramkarz jakos wychodzi zwyciesko z tych pojedynków. Patrzac na gre Newcastle to obrona im nie wychodzi najlepiej a ja tu nie wierze aby Az nie dyktowało gry Newcastle popełnia w obronie duzo błedów jezeli zepół bardzo atakuje. Kontuzji jeszcze nie znam ani awizowanych składów na ten mecz bede je znał we wtorek moze sierode ale mimo wszystko Az w ofensywie i defensywie nie ma praktycznie zadnych braków o Newcastle narazie nic mi nie wiadomo. Teraz dlaczego grac na awans a nie na win gospodarzy. Az musi wygrac minimum dwoma golami i przy prowadzeniu jedną bramkom napewno wszystkie siły rzucą na ofensywe a o ile bedzie grał Martins to kontry mogą byc grozne. Mówiąc krótko Az albo wygra dwoma golami albo nie wygra tego meczu wiec lepiej zaryzkowac zagranie Awansu bądz Hendicapu