Dobrze,że ktoś zaczął ale po kolei...
Prawdopodobne składy; Bayern: Neuer - Alaba, Van Buyten, Boateng, Rafinha - Lahm, Shaqiri, Ribery, Robben, Kroos - Mandzukić (Muller) Manchester: De Gea - Buttner, Rafael, Jones, Vidić - Carrick, Fletcher, Fellaini, Valencia, Young - Welbeck(Rooney)
Korekty do składu Bayern: Shagiri doznał kontuzji w meczu z Augsburgiem i nie zagra do końca sezonu
Korekty do składu United: Young kontuzja ręki z meczu z Newcastle, dla mnie osobiście to bardzo dobrze,że nie zagra bo nie jest zawodnikiem na tego typu mecz. Do gry wrócił Nani,więc swodobnie może on zagrać. Evra już dostępny po tym jak odpokutował kartki. Do dyspozycji ma być Smalling, Evans

Z Roo moim zdaniem zasłona dymna, Robin poleciał leczyć się do Holandii gdzie nie raz stawiano go na nogi, więc może być ciekawie.
Awans pograłem przed tygodniem. Obecne kursy zachęcają do próbowania w kierunku gości, zwłaszcza,że Bayern z angielskimi ekipami zawsze lepiej grał na wyjeździe jak u siebie. Do tego nawet po lidze angielskiej widać znacznie lepiej prezentuje się na wyjazdach, gdzie wygrał aż 9 spotkań.
Co do typów:
Manchester lub remis 5.00 - sorry, ale mecze typuje się 1,x,2 więc po 33,3% na każdą z możliwości. Grając 2X zostawiamy tylko 1 furtkę, wygrana gospodarza ale to i tak warte ryzyka po tym kursie!
Man Utd +1,5,+2 2.10 - Bayern może i wygra ale wątpię aby rozbił United 3 bramkami. United przegra 2 bramki, trudno zwrot połowy stawki
Do tego zapewne będę szukał kartek na określonych zawodników, na pewno będzie nim Toni Kroos

Z dalszymi przemyśleniami poczekam do momentu ogłoszenia obsady sędziowskiej
Dodajmy ze Bayern nie był w tym spóźnię pod taka presja jak teraz . Brak awansu bedzie wielkim rozczarowanie w środowisku Bayernu. Guardiola juz sra po gaciach bo wystawia rezerwy na lige a czytałem gdzies jego wypowiedz ze było by nie fair wobec reszty ligi jesli by odpuścił mecz a tu prosze presja jest sporą. Bayern musi Man Utd może. Przy obecnym sezonie nikt nie bedzie miał pretensji jesli anglicy odpadna. Bedzie ciekawie w tym meczu.
Czytałem dziś trochę komentarzy kibiców Bayernu i mocno się obawiają tego meczu. Narzekają,że Pep zabił kreatywność i zanudza tiki-taka, zarzucają,że Goetze gra dużo słabiej jak w Borussi, wyśmiewają wystawianie Mullera w ataku i tęsknią za Juppem.
United także grało w okrojonym składzie i zademonstrowali pokaz siły, bezwzględnie wykorzystując każdą szansę... wierzę,że będzie dobrze. Szkoda,że Danny tak nonszalancko zachował się w sytuacji sam na sam w pierwszej połowie meczu.